HockeyNews
PLUS

Färjestad-talangen klar för NHL-klubb

(8561) Fabian Zetterlund
Bildbyrån

Publicerad: 13 maj 2019

FacebookXWhatsApp

Han fick stora delar av den gångna säsongen förstörd på grund av skador. Men här kommer ett glädjebesked för Färjestads Fabian Zetterlund. Forwarden är klar för NHL-klubben New Jersey Devils. 

Sommaren 2017 blev Fabian Zetterlund draftad i tredjerundan, som nummer 63 totalt, av New Jersey Devils. Två år senare står det nu klart att han tar flyttlasset över Atlanten för spel i världens bästa hockeyliga. 

New Jersey meddelar under måndagen att man signat Zetterlund på ett tre-års-kontrakt med start till höstens säsong.

Zetterlund gjorde SHL-debut redan under säsongen 2015/2016 och har därefter tagit steg för steg i sin utveckling i Färjestad, där han spenderat hela karriären hittills. Den 20-årige forwarden har representerat Juniorkronorna i de två senaste JVM-slutspelen, där han var en del av det lag som tog silver 2017/2018. 

Dessvärre fick Zetterlund stora delar av den gångna säsongen förstörd av skador. Det blev bara 16 matcher i SHL, på vilka han noterades för två mål och två assist.

New Jersey meddelar också att man signar ryske forwarden Mikhail Maltsev, 21, från SKA-Neva St. Petersburg. Även Maltsev är sedan tidigare draftad av Devils. 

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!